Merkez Bankası'na önce vekaleten atama yapılacak

Haber Giriş : 13 Mart 2006 08:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı'nı daha belirlemediklerini belirterek ilk önce vekaleten atama yapılacağını açıkladı.
İsim tartışmalarından rahatsız olduğu mesajı veren Erdoğan, ?İsim üzerinde durmak şuan yanlış olur'' dedi.
Erdoğan AKP'nin Kızılcahamam'da yapılan 6. İstişare ve Değerlendirme toplantısında milletvekillerine bugün görev süresi dolacak olan Merkez Bankası Başkanı ile ilgili tartışmalar konusunda bilgi verdi.
Milletvekillerinin ?Kim atanacak? İsimler üzerinde çok spekülasyonlar yapılıyor'' sorusu üzerine Erdoğan, ?Merkez Bankası Başkanı'nın görev süresi doluyor. Başkan değişince idare kurulu vekaleten birini atayacak. Biz de kendi aramızda değerlendirme yapacağız. Merkez Bankası'na görevlendirilecek isim üzerinde şuanda durmak yanlış olur. Şu anda bizim aklımızda bir isim yok. Biraz değerlendirdikten sonra bir isim belirleyeceğiz'' dedi.
Merkez Bankası Başkanlığı için kulislerde Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Erdem Başçı'nın ismi geçiyordu.

Bürokrasi vurgusu
Erdoğan, milletvekillerinin bürokratlarla ilgili yakınmaları üzerine de, ?Amerika da bürokratik oligarşiden şikayetçi'' karşılığını verdi. Erdoğan, ?Bürokratik oligarşi sadece bizde değil, dışarıya gittiğiniz zaman görüyorsunuz bütün dünyanın meselesi. Amerika'da, Avrupa'da da seçilmişlerin bürokratik oligarşiden şikayet ettiğini görüyorsunuz. Yani Amerika bile bundan şikayetçi'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber